HomeRunner

Dom största löpartävlingarna i världen

Like Tweet Pin it Share Share Email

Löpartävlingar springs över hela världen och ett spännande sätt att få tävla i till exempel ett maraton är att boka en resa till New York och springa. Där började maratontävlingar år 1986 och har hållit på sedan dess. Detta är en av de allra största löpartävlingarna i världen. Bokar man en maratonresa är man garanterad en plats i loppet. Löpning och löpartävlingar blir allt mer populärt världen över och fler arrangörer kommer med bra erbjudanden så man skall kolla runt lite på olika alternativ innan man bestämmer sig för vilken resa man vill ha om man väljer ett sådant alternativ. I Berlin kan man också springa löpartävling på hösten då det är höstmaran som gäller där. Temperaturen är då väldigt skön att springa i, det är en flack bana och gatorna är breda och fina att springa på. Berlin marathon Detta lopp brukar ha 40 000 löpare och en miljon åskådare som hejar på sina favoriter. Tusentals funktionärer finns också på plats och massor av artister som höjer upp stämningen ännu mer och gör det till en väldigt festlig tillställning. Många tävlande har med sina nära anhöriga på resan som är med och hejar fram sina släktingar i tävlingen. Denna resa har fem stycken ledare med som är otroligt kompetenta och duktiga på sitt jobb. Helgen man vistas i Berlin ingår sightseeing och middag samt att det anordnas en frukost-jogg.

Löpartävling vid Sydpolen

 

Om man är en riktig tuffing skall man vara med på “Antartic Ice Maraton” som går av stapeln vid Sydpolen. Där är medeltemperaturen minus 20 grader och eftersom vindarna är så starka så är detta världens tuffaste löpartävling! Loppet startar i november och då går solen aldrig ner i Antarktis så det är otroligt vackert där, men kallt. Om man älskar Rock ´n´Roll skall man springa ett lopp i San Diego som heter just Rock´n´Roll-maratonet. Det startade år 1998. Meningen var då att fixa ett roligt lopp för både publik och deltagare och detta lopp svänger verkligen. På varannan kilometer längs sträckan står olika band och spelar musik och när det är slut avslutas det hela med en stor konsert med välkända band. Rock´n´Roll Marathon springs i 28 städer i USA och Europa. Loppet är tio kilometer långt. Nashville har också musik på sina tävlingar och där är det countrymusik som gäller och i Las Vegas kan man gifta sig medan man springer loppet till tonerna av “Run Thru Wedding Ceremony”. Helt fantastiskt att både se och uppleva för brudparen samt för publiken.

Löpartävling vid Sydpolen

Om man vill åka på safari till Afrika kan man passa på att springa en löpartävling där också. Loppet är ett halvmaraton och mäter tio kilometer. Under loppet får man se vilda djur som antiloper, elefanter, leoparder, bufflar och zebror och många fler. Ett av de mest spännande lopp man kan tänka sig. Inga staket finns här, så man får verkligen komma djuren nära i deras egen naturliga miljö. Arrangörerna har ett uttryck som är mycket populärt och det är: “Om man träffar en noshörning är tipset att fortsätta springa (men tyst!)

© 2021 UltraRunner